Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Washington’da güçlü bir irade gördüm

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Washington’da güçlü bir irade gördüm

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Trump’ın yemin törenini değerlendirdi. Washington tarafında ilişkileri ileriye götürmek için güçlü bir irade gördüğünü söyledi, FETÖ ve YPG konularında ilerleme beklediklerini açıkladı.

ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump’ın yemin töreninde Türkiye’yi temsil eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada Trump’ın kabine üyeleriyle yaptığı görüşmeleri değerlendirdi. Törenin ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlı “Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizi daha iyi götürebilmek ve daha da güçlendirmek için güçlü bir irade gördüm. Görüştüğüm tüm bakanlar ve diğer yetkililer, Türkiye ile ilişkileri çok daha güçlendirmek istediklerini vurguladılar” dedi. Dışişleri Bakanı Rex Tillerson olmak üzere Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Savunma Bakanı James Mattis, Hazine ve Bayındırlık bakanları gibi birçok yeni bakanla tanıştığını aktaran Çavuşoğlu, çeşitli eyaletlerden valiler, senatörler ve kongre üyeleri ile görüştüklerini söyledi. Mevlüt Çavuşoğlu, Senatör Lindsey Graham ile telefon görüşmesinde kendisine özellikle PKK ve PYD arasında bir fark olmadığını her platformda net şekilde dile getirdiği için teşekkür ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

“Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizi daha iyi götürebilmek ve daha da güçlendirmek için güçlü bir irade gördüm. Görüştüğüm tüm bakanlar ve diğer yetkililer, Türkiye ile ilişkileri çok daha güçlendirmek istediklerini vurguladılar. Esasen ABD’den de beklentilerimiz, hassas konularımız var. Geçmiş dönemde bazı güven bunalımı, güven sorunu ortaya çıktı. Özellikle FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi ile ilgili, YPG’ye verilen destekten ve Münbiç’teki YPG unsurlarından dolayı sorunlar olmuştu. Biz bunları yeni yönetimle aşacağımıza inanıyoruz.”

FETÖ’DE İLK SİNYALLER OLUMLU

Dışişleri Bakanı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi konusunun da Donald Trump’ın ekibinden isimlerle yaptığı görüşmelerde gündeme geldiğini aktardı. Çavuşoğlu yemin töreninde FETÖ konusunu tüm detaylarıyla konuşmadıklarını, tüm konuları genel anlamda ele aldıklarını dile getirerek, “FETÖ ile ilgili yeni yönetimin düşüncelerini biliyorsunuz. Seçim zamanında da gördük, bu görüşmelerimizde de aynı mesajları aldık. FETÖ’nin iadesi ile ilgili, nasıl bir örgüt olduğuna dair bilgiler verdik. Olumlu sinyaller aldık” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN