Diyanet'ten Gazze'ye 9 cami

Diyanet'ten Gazze'ye 9 cami

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Gazze şeridinde, İsrail'in saldırıları sonucu yıkılan 9 caminin yeniden inşası için 2 Aralık'ta temel atılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Gazze şeridinde İsrail'in saldırıları sonucu yıkılan 9 cami yeniden inşa edilecek.

Gazze'de, İsrail'in saldırılarıyla yıkılan camilerin yeniden inşası için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Camilerin yapımı için gerekli ön çalışmaların ardından, proje adaptasyonu ve bütçe onay süreci tamamlandı. 

İsrail ambargosu altındaki Gazze'de yaşayan Müslamanların büyük özlemle beklediği camilerin yeniden ayağa kaldırılması için ilk adım, 2 Aralık Çarşamba günü atılacak.

15-11/29/aa_picture_20151129_6927806_high.jpg

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerin, toplumun, dini, sosyal ve kültürel açıdan gelişmesinde önemli rolü bulunduğunu söyledi.

Kubbeleri altında gönülleri buluşturan camilerin "Müslüman'ın ilk mektebi, toplumun manevi merkezi, şehrin ruhu, sokağın kalbi ve milletin umudu" olduğunu belirten Bilgin, şunları kaydetti:

"Camiler, asrısaadetten beri hem yapı hem de işlev olarak yüce dinimiz İslam'ın bütün esasları ve mesajlarını temsil eden kurumlardır. Yeryüzünün ilk mescidi Mescid-i Haram ve peygamberimizin Medine'ye hicret ettikten sonra ilk iş olarak inşa ettirdiği Mescid-i Nebevi başta olmak üzere bütün camiler, medeniyetin merkezi, ilim ve irfanın beşiği, fakir ve kimsesizin meskeni, müminlerin kardeşlik kaynağı olmuştur. Kabe'nin birer şubesi ve Allah'ın evi olan camiler, kalplerin huzur ve sükun bulduğu mekanlardır."

Gazze, yıkılan camilerine yeniden kavuşuyor 

Bilgin, Gazze'de, İsrail'in saldırıları sonucu yıkılan 9 caminin yeniden inşası için Diyanet İşleri Başkanlığı ve vakıfları tarafından çalışma başlatıldığını vurguladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz'ın katılımıyla Gazze şeridinde 9 caminin temelini atacaklarını anlatan Bilgin, 4 milyon 357 bin dolar ödenek ayırdıkları projeye, ilk etapta 1 milyon 247 bin dolar aktaracaklarını bildirdi.

15-11/29/aa_picture_20151129_6927807_high.jpg

Vakıflarının, birlik mekanları camileri inşa etmeye vesile olduğunu dile getiren Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"Vakfımız 1975'te Kocatepe Camisi'ne attığı ilk harcın ardından bugüne kadar ülkemizde 3 bin 421, 25 ülkede ise 100'ün üzerinde cami ile eğitim binası inşa etmiştir. 9 ülkede cami inşaatı, 7 ülkede de yer tahsis ve projelendirme işlemleri olmak üzere 16 caminin yapım süreci devam etmektedir. Vakfımızca yurt dışındaki camilerin bakım, onarım ve restorasyon çalışmaları ile devam eden projeler için toplam 200 milyon dolar kaynak ayrılmıştır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN