Pakistanlılar yolcu uçağını da trene çevirdi

Pakistanlılar yolcu uçağını da trene çevirdi

Asya ülkesi Pakistan, dünya medyasına genellikle aşırı derecede kalabalık tren ve otobüsleriyle yansıyor.

Özellikle bayram dönemlerinde ülkedeki demiryolu ağları o denli kalabalık oluyor ki, üstüne binen yolculardan trenlerin görünmediği oluyor. Pakistanlılar, bu ‘geleneği’ uçaklara taşıma konusunda da bir adım attı. Pakistan – Suudi Arabistan seferini yapan bir uçakta fazladan bulunan yedi yolcu, ayakta seyahat etti.

Pakistan medyasına yansıyan haberlere göre olay 20 Ocak’ta yaşandı. 409 koltuk kapasitesine sahip Boeing-777 tipi yolcu uçağı için havayolu şirketi 426 bilet sattı. Böylece yedi yolcu, bilet paralarını ödemelerine rağmen oturacak koltuk bulamadı.

Uçuş güvenliği kurallarının ciddi biçimde ihlal edildiği belirtilen olayda, söz konusu yedi yolcu dört saat boyunca ayakta yolculuık etti. Bu durum, sosyal medyada ‘dolmuş uçak’ yapıldığı şeklinde esprilere neden oldu.

Pakistanlı yetkililerin, geniş çaplı soruşturma açtığı olayda yedi yolcunun biniş kartlarının havayolu çalışanları tarafından elle yazıldığı ortaya çıktı. Uçağın kaptanı ise kendini “Çoktan havalanmıştım ve uçuş ekibi kapıları kapatmadan önce yedi yolcu hakkında bana bilgi vermedi” açıklamasıyla savundu. Ayakta seyahat eden yolcuların, acil durumlarda oksijen maskelerine ulaşamayacağı ve uçağın türbülansa girdiği durumlarda sıkıntı yaşayabileceği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN