Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ‘Rahip Brunson’ çağrısı: 'Serbest bırakılsın'

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ‘Rahip Brunson’ çağrısı: 'Serbest bırakılsın'

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türkiye'de terör ve casusluk suçlamalarından yargılanan ABD'li Rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılması için "bir şeyler" yapılması çağrısında bulundu.

Trump Twitter hesabından yaptığı çağrıda, "Türkiye'nin, saygın bir Amerikalı rahip olan Andrew Brunson'u serbest bırakmaması tam bir rezalet. Çok uzun zamandır rehin tutuluyor" dedi.

Trump "Erdoğan, bu harika Hristiyan baba ve kocanın serbest bırakılması için bir şey yapmalı. O yanlış bir şey yapmadı ve ailesinin ona ihtiyacı var" dedi. 

TÜRKİYE'DEN TRUMP BRUNSON CEVABI

Trump'ın Rahip Brunson konusunda dün Başkan Erdoğan'a attığı tweete de cevap veren Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye bir hukuk devletidir. Ortada bir hukuki süreç var" denildi.


İSTANBUL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN