Dünyada Putin’e güven Trump’tan fazla

Dünyada Putin’e güven Trump’tan fazla

Pew araştırma şirketinin anketine göre, dünya genelindeki ülkelerin halkları, uluslararası ilişkileri idarede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ABD Başkanı Donald Trump’tan daha fazla güveniyor. Ancak anket, iki liderin dünyada çok popüler olmadığını ortaya koydu.

Aslında Rusya’ya ilişkin dünyadaki algıyı ölçmek için yapılan ankette, “Putin’in dışişlerini idaresine duyulan güven genel anlamda düşük olsa da, birçok ülkede Amerikan Başkanı Donald Trump’a göre daha cok güvenilen bir lider” tespitine yer verildi.

Pew, ankete dahil edilen 36 ülkenin 22’sinde Putin’e güvenin daha fazla olduğunu belirtti. Bunlar arasında Almanya, Meksika, Güney Kore ve Japonya gibi ülkeler bulunuyor. 13 ülkede ise Trump’a yüksek güven çıktı. Bu ülkeler arasında da Avustralya, Kanada, İngiltere, Hindistan ve Polonya bulunuyor.

Amerika’da ise Trump’a güvenenlerin oranı yüzde 53, Putin’e ise yüzde 23 olarak belirlendi.

Anket 16 Şubat ile 8 Mayıs tarihleri arasında yapıldı.

Ankette ayrıca, aralarındaki gerilime rağmen Ruslar ve Amerikalılar’ın birbirlerine dair izlenimlerinde gelişme görüldüğü sonucuna varıldı. Buna göre, Ruslar’ın yüzde 41 Amerika’ya olumlu bakıyor. Bu oran 2015’e göre yüzde 15’lik artışa tekabül ediyor. Amerikalılar arasında Ruslar’a olumlu bakanların oranı ise yüzde 29 ve bu da 2015’deki oranın yüzde 7 üzerinde.

Ankete katılanların yüzde 60’ı Putin’e güvenmediklerini belirtirken, yüzde 26’lık kesim ise Rus liderin iyi bir iş çıkardığı görüşünde.

Hemen hemen her üç ülkeden biri Rusya’yı ülkelerine tehdit olarak görürken, bu oran Amerika ve Çin için de hemen hemen aynı düzeyde bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN