DUP liderinden May hükümetine tam destek

DUP liderinden May hükümetine tam destek

İngiltere'de Başbakan Theresa May ve DUP lideri Foster, azınlık hükümetini kurmak için anlaşma imzaladı. 8 Haziran'da gerçekleşen seçimlerde May, parlamantodaki çoğunluğu elde etmesine rağmen hükümeti kuramamıştı.

İngiltere'de 8 Haziran'da gerçekleşen seçimlerin ardından çoğunluğu sağlamasına rağmen yeni hükümeti kuracak yeterliliğe ulaşamayan Theresa May, DUP lideri Foster ile azınlık hükümetini kurmak için anlaştı.

Bugün yapılan görüşmelerin ardından DUP lideri Foster'ın Başbakan May ile kurulacak azınlık hükümetini desteklemek için bir anlaşma imzalandığı açıklandı.

ORTAK NOKTALARI BREXİT

8 Haziran'da gerçekleşen seçimlerin sonuçlarına göre Muhafazakar Parti parlamentoda 12 sandalye kaybederek 318’e geriledi. DUP ise son seçimlerde 10 sandalye elde etti.

17-06/26/resized_24a0d-2017-06-26t112401z_418665415_rc133eb02e00_rtrmadp_3_britain-politics-may.jpg

İngiltere Başbakanı Theresa May ve DUP lideri Foster azınlık hükümetini kurmak için görüştü. Foster da Başbakan May gibi İngiltere'nin AB'den çıkışını destekliyor ve İskoçya'nın İngiltere'den ayrılmak istemesine karşı çıkıyor. Ülkedeki en son azınlık hükümeti 1992 seçimlerinden sonra kurulmuştu. Thatcher'ın görevden ayrılmasından sonra girdiği ilk seçimlerde çoğunluğu sağlayan Muhafazakar Parti, azınlık hükümeti kurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN