Düşürülen Rus uçağıyla ilgili ABD'den açıklama

Düşürülen Rus uçağıyla ilgili ABD'den açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye'de düşürülen Rus askeri uçağının, bölgedeki sorunlara yönelik kalıcı, barışçıl ve siyasi çözümler bulmanın önemini hatırlattığını savundu.

Pompeo, Suriye'de düşürülen Rus savaş uçağına ilişkin yaptığı yazılı  bir açıklamada, uçağın düşürülmesini "talihsiz bir kaza" olarak nitelendirerek,  "ABD, Suriye'de Beşşar Esed rejimine ait uçaksavar ateşiyle düşürülen Rus  uçağındaki mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyuyor." ifadesini  kullandı.

"YANLIŞ HESAPLAMALAR TEHLİKELERE YOL AÇIYOR"

Pompeo açıklamasında ayrıca, "Düşürülen Rus uçağı herkese bölgedeki  sorunlara yönelik kalıcı, barışçıl ve siyasi çözümler bulmanın gerekliliğini ve  Suriye'de gerçekleştirilen askeri operasyonlarda yapılan yanlış hesaplamaların  yol açtığı tehlikeleri hatırlatmaktadır." görüşüne yer verdi.

Durumun, Suriye sorununun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK)  uyarınca acilen çözüme kavuşturulmasına dikkati çektiğini vurgulayan Pompeo,  "Yaşanan olay, bölgeyi tehdit eden İran'ın tehlikeli silah sistemlerini bir  şekilde Suriye'ye yöneltmesine son verilmesinin önemini göstermektedir."  değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığından bugün yapılan açıklamada, Suriye'de  radardan kaybolan 15 askerin bulunduğu Rus İl-20 askeri uçağının, Suriye rejimine  ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğü ifade edilmişti.

Olay nedeniyle İsrail'i suçlayan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu,  uçağın ve ölen mürettebatın sorumluluğunun İsrail'e ait olduğunu savunmuştu.

İsrail ordusu ise suçlamaları reddederek, olaydan Suriye rejimi  güçleri ile İran ve Hizbullah'ın sorumlu olduğunu iddia etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN