Duterte'den bu kez Avrupa Birliği'ne küfür

Duterte'den bu kez Avrupa Birliği'ne küfür

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, uyuşturucuyla mücadelesini eleştiren Avrupa Birliği'ne çok sert yüklendi

Sivri dili ve diğer devlet başkanlarına karşı kullandığı hakarete varan ifadelerle tanınan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin hedefinde bu kez Avrupa Birliği vardı. Duterte, Avrupa Birliği için "o. ç." ifadesini kullandı.

SAĞLIK ODAKLI ÇÖZÜM

Avrupa Birliği'nin, uyuşturucu çeteleriyle mücadelede izlediği kanlı yöntemleri eleştirmesini kınayan Filipinler Devlet Başkanı, "Avrupa Birliği, bizden uyuşturucuyla mücadele için sağlık odaklı çözümler bulmamızı istiyor. O... ç..... Onları yakalayıp, hapse atmaktansa diğer ülkeler gibi klinikler inşaa etmemizi istiyorlar. Oraya gidecekler, onlara metamfetamin enjekte edilecek ve tekrar dışarı çıkacaklar" ifadelerini kullandı.

KINAMA YAYINLANMIŞTI

Avrupa Birliği yetkilileri geçtiğimiz hafta, Filipinler'de gerçekleşen çok sayıda yargısız infaz için kınama yayınlamıştı. AB, Filipinler'e müşterilerin değil yasadışı uyuşturucu kaynaklarının hedef alınması gerektiğini söylemişti.

Göreve geldiğinden bu yana ülkedeki uyuşturucu çeteleri ve kullanıcılarına savaş açan Duterte yönetimi, ülkede gerçekleşen 2500'den fazla ölüm nedeniyle insan hakları gruplarının tepkisini üzerine çekmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN