Eğer Endonezya’yı seviyorsan alkışla...

Eğer Endonezya’yı seviyorsan alkışla...

Endonezya’nın Aceh bölgesinde 10 bin 1 (10001) kişi birlikte dans ve şarkı söyleme rekoru kırdı. Önceki birlikte dans etme rekoru 6 bin 600’dü. Rekorun amacı ise Westernmost bölgesinde yer alan bir ulusal parkın korunmasına dikkat çekmekti.

Geleneksel şarkılar eşliğinde aynı anda el çırpıp önce dizlerine ardından da omuzlarına vuran binlerce Endonezyalı ortaya muhteşem bir renk, müzik ve görsel şov çıkardı. “Binlerce elin dansı’ anlamına gelen Saman dansı 2011’de UNESCO tarafından kültürel miras listesine alınmıştı. Gayo etnik çoğunluğun yaşadığı bölgenin nüfusu çoğunlukla Müslüman. Bölgenin Turizm temsilcisi Seyfuriddin, eski zamanlardan kalma dini bir ritüel olan bu gösterinin dünyanın dikkatini çekmek için yapıldığını ve bölgeye daha çok turist çekmek istediklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN