Ekonomi gelişti bütçe açık verdi

Ekonomi gelişti bütçe açık verdi

Trump yönetimindeki ABD ekonomisi gelişme gösterdi ancak bütçe tarihi bir açık verdi.

KARAR / ALMANYA - Trump yönetimindeki ABD ekonomisi geniş vergi indiremleri ve yatırımları büyüt bir bütçe açığı ile karşımda. ABD’nin 30 Eylül itirabiyle bütçe açığı Maliye Bakanlığı tarafından 779 milyar dolar olarak açıklandı. Bu rakam geçtiğimiz yıla kıyasla 113 milyar dolarlık bir artışa ve denk düşüyor ve altı yıldan bu yana kaydedilenen en yüksek bütçe açığı

Trum tarafınan uygulama konulan yeni konjonktür programı zaten iyi giden ekonomiyi daha da canlandırdı. İşsizlik oranları düşmeye devam etti, büyük şirketler devasa karlar elde etti. Bank Lehman Btorhers’in iflasıyla başlayan ekonomik krizin tüm izleri de silinmiş oldu. Uzmanlar ekonominin gelişme gösterdiği bu dönemlerde hükümetlere bütçe açığını düşürme tavsiyesinde bulunuyor.

ABD’de Obama döneminde bütçe açığı sıkça gündeme gelmiş özellike Cumhuriyetçi senatörler bu konuda uyarılarda bulunmuş ve bazı harcamalar kogrede engellenmişti. . Trump döneminde ise bütçe açığı konusunda kamuoyunda hemen hemen hiç bir eleştiriye rastlanmıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN