Ekvador'un başkentinde Türkiye Parkı açıldı

Ekvador'un başkentinde Türkiye Parkı açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Ekvador'un başkenti Quito’da yaptırdığı Türkiye Parkı muazzam bir törenle açıldı.

İstiklal Marşı ve Ekvador’un ulusal marşının okunmasıyla başlayan açılış törenine Türkiye'nin Quito Büyükelçisi Korkut Güngen, TİKA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Birol Çetin ile çok sayıda davetli katıldı.

TİKA Başkan Yardımcısı Çetin törende yaptığı konuşmada, kurum olarak Güney Amerika’da 2017 yılına çok önem verdiklerini ifade etti.

İKİ ÜLKE ARASI DOSTLUK

Parkın iki ülke arasındaki dostluğa katkı yapacağını söyleyen Çetin, Yunus Emre’nin, “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz” mısralarıyla sözlerini tamamladı.

Türkiye’nin Quito Büyükelçisi Güngen de iki ülkenin, ortak bir gelecek için birlikte çalışıp farklılık oluşturabileceğini dile getirdi. Güngen, “iki ülkenin ortak çabasının bir meyvesi” olarak gördüğü parkı barış ve dostluk için çağrı olarak niteledi.

Ekvador ve Türk halkının barışı sadece kendileri için değil, tüm dünya için istediklerini vurgulayan Güngen, TİKA’ya ve Quito Belediyesine teşekkür etti.

ÇEŞİTLİ ÜLKELERDEN DİPLOMATLAR KATILDI

Büyükelçi Güngen, TİKA Başkan Yardımcısı Çetin, Bogota Program Koordinatörü Mehmet Özkan ve Mimar Daniel Esteban Saenz Cabezas’ın kurdele kesmesiyle biten törenin ardından konuklara baklava ikram edildi.

Törene Filistin, Guatemala, İran, Japonya, Güney Kore, Bolivya, Honduras, Uruguay, Paraguay, Endonezya ve Küba büyükelçilerinin yanı sıra Quito Belediyesi ve diğer diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

Quito'nun doğusundaki Batan Alto semtinde yaptırılan park, şehrin üst tarafındaki en büyük milli park Guangüiltagua'nın girişinde yer alıyor.

Parkın ortasında Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünün bulunduğu bölümdeki duvarda da İspanyolca ve Türkçe "Yurtta sulh, cihanda sulh" yazıyor.

QUITO/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN