Türk askerleri El Bab'a girdi, DEAŞ intihar timlerini bırakıp çekiliyor | Son dakika haberleri

Türk askerleri El Bab'a girdi, DEAŞ intihar timlerini bırakıp çekiliyor | Son dakika haberleri

Terör örgütü DEAŞ kontrolündeki El Bab ilçesinden bir son dakika haberi geldi. AFP, Türk askerleri ve Suriyeli muhaliflerin kasaba merkezine girdiğini iddia etti. Karar'ın bölge kaynaklarından aldığı bilgiye göre DEAŞ, intihar eylemi yapacak teröristleri kasabada bırakıp geri çekiliyor. ÖSO Türk askerinin de desteğiyle El Bab’ın güney batısındaki, hububat siloları, ziraat Lisesi, elektrikli fırın ve spor kulübünü ele geçirdi.

KARAR HABER MERKEZİ, AJANSLAR

Dünyaca ünlü haber ajansı AFP bir son dakika yayınladı. Yayınlanan bildiriye göre, Türk askerleri El Bab'a girdi. Uluslararası haber ajansı AFP, iddiasını Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekâtı'na katılan Türk askeri ve müttefik muhalifler, kasabaya batıdan girdi ve bazı alanları kontrol altına aldı" denildi. 

İddialara göre Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Türk askeri ve Suriyeli muhalifler, kasabaya batıdan girdi ve bazı alanları kontrol altına aldı" denildi.

İNTİHAR TİMLERİNİ BIRAKIP ÇEKİLİYORLAR

Bir diğer iddiaya göre ise Türkiye destekli Ahrar el Şam mensuplarının El Bab’ın güneybatısındaki bazı mahallelerdeki bir takım spor komplekleri ve ambarları ele geçirdiği belirtildi. 

Karar.com'un ÖSO kaynaklarından aldığı bilgiye göre ise DEAŞ'lı teröristler, canlı bomba saldırıları yapacak intihar timlerini kasabada bırakıp çekiliyor.

Suriye'nin El Bab kasabasından çekilen terör örgütü DEAŞ'ın, kasabadan Rakka'ya doğru daha rahat gidebilmek için arkalarında 'intihar timi' bıraktığı öğrenildi. Kasabada başta Akil Tepesi olmak üzere birçok noktayı kontrol altına alan TSK ve ÖSO güçleri, terör örgütü DEAŞ'ın tuzaklama yapma ihtimalinden dolayı bölgeyi detaylı bir şekilde kontrol etmeye başladı. Karar'a konuşan ÖSO çatısı altındaki Şam Cephesi kaynakları ise, önceki gün akşam saatlerinde İHA'lar tarafından DEAŞ unsurlarının çekilmeye başladığının tespit edildiğini söyledi. DEAŞ'ın El Bab'ı bir anda teslim etmeyip unsurlarını Rakka'ya gönderebilmek için kasabada bir intihar timlerini bıraktıklarını tespit ettiklerini söyleyen Şam Cephesi kaynakları, bu nedenle temkinli devam eden operasyonların en fazla iki gün devam edeceğini ve ardından da kasabanın tamamen temizlenebileceğini kaydetti.

ÖSO KRİTİK NOKTALARI ELE GEÇİRDİ

Terör örgütü DEAŞ’ın elinde bulunan El Bab Rakka ile Halep arasındaki güzergahta olması nedeniyle stratejik bir öneme sahip. 

Bölgeden gelen son dakika haberlerine göre, ÖSO Türk askerinin de desteğiyle El Bab’ın güney batısındaki, hububat siloları, ziraat Lisesi, elektrikli fırın ve spor kulübünü ele geçirdi. Bölgede çatışmaların devam ettiği, ÖSO birliklerinin Devar Tadif’e doğru ilerlediği kaydedil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN