El Cezire duyurdu: Türk askerleri Katar'da

El Cezire duyurdu: Türk askerleri Katar'da

Katar merkezli El Cezire kanalı Türkiye ile Katar arasında yapılması planlanan askeri tatbikat kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait birliklerin dün gece Katar'a ulaştığını duyurdu. Kanal, Türk askerlerini taşıyan araçların Katar sokaklarında ilerlediği bir videoya da yer verdi. Reuters haber ajansı ise Türk ordusunun Tarık bin Ziyad askeri üssünde ilk tatbikata katıldıklarını duyurdu.

Katar savunma bakanlığı, birleşik askeri tatbikata katılmak için birinci grup Türk askerinin başkent Doha'ya geldiğini açıkladı. Bakanlık, Pazar günü Tarık bin Ziyad askeri üssünde ilk eğitimlerini gerçekleştirdiklerini belirtti.

KARŞILIKLI ANLAŞMANIN BİR PARÇASI

Uzun zamandır planlanan tatbikatlar, her iki tarafın savunma yeteneklerini güçlendirmeyi ve silahlı gruplarla mücadele çabalarını artırmayı ve bölgede istikrarı sürdürmeyi amaçlayan karşılıklı anlaşmanın bir parçası.

Tatbikatlar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır liderdiğinde çok sayıda Arap ülkesi Katar ile geçen hafta ilişkileri kopararak "terörizm" ve İran'ı desteklemekle suçlandığı bir sürece denk geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN