Erbil'den petrol sevkiyatı düştü

Erbil'den petrol sevkiyatı düştü

Reuters haber ajansına konuşan bir kaynak, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bölgesinden Türkiye'nin Ceyhan limanına gelen ham petrol miktarının günde 225 bin varile düştüğünü aktardı.

IKBY'nin Ceyhan limanı üzerinde günde ortalama 600 bin varil petrolü uluslararası petrol pazarına ihraç ettiği biliniyor. Petrol, IKBY'nin gelirinin yüzde 90'ını oluşturuyor. Kerkük'teki en büyük iki petrol sahası olan Bay Hasan ve Havana'da kontrolü sağlayan Irak ordusu, vilayetteki bütün petrol sahalarında kontrol sağlamayı başarmıştı.

KUYULARDAN AYRILDIKLARI AÇIKLANMIŞTI

Bağdat'taki petrol bakanlığından bir yetkili, daha önce peşmerge güçlerince kontrol edilen petrol sahalarındaki Kürt teknisyenlerin çalışmaları durdurup kuyulardan ayrıldıklarını açıklamıştı.

2014 SINIRLARINA GERİ DÖNDÜLER

Irak ordusu, bugün yaptığı açıklayamayla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin elinde bulunan ve tartışmalı olarak kabul edilen bölgelere yönelik yapılan askeri harekâtta bütün hedeflerde başarıya ulaşıldığını duyurdu. Reuters haber ajansına konuşan bir Iraklı komutan ise Kürt birlklerin Haziran 2014 yılındaki sınırlara geri çekildiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN