Erdoğan: Rus uçağı olduğunu bilseydik farklı davranırdık

Erdoğan: Rus uçağı olduğunu bilseydik farklı davranırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, France 24'e verdiği demeçte "Hava sahasını ihlal eden uçağın Rusya'ya ait olduğunu bilseydik farklı davranırdık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

AFP'de yer alan habere göre uçak düşürüldükten sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla aradığını, ancak yanıt alamadığını belirten Erdoğan, "Uçağın Rusya'ya ait olduğunu bilseydik farklı davranırdık" dedi.

Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamalarda uçağın milliyetinin bilinmediğini, uyarılara yanıt alınamaması üzerine vurulduğunu söylemiş, uçağın Rusya'ya ait olduğu için vurulmadığını kaydetmişti.

"Rusya Devlet Başkanı Putin'le 30 Kasım'da Paris'te görüşme konusunda talepte bulundum ama henüz yanıt alamadım" diyen

Erdoğan, ayrıca Suriye'de operasyon yürüten ülkeler arasında terörle mücadele konusunda yeterli işbirliği bulunmadığını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN