Erdoğan’dan başka kimse çözemez

Erdoğan’dan başka kimse çözemez

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, ülkesinin Türkiye ile olan sorunlarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başka kimsenin çözemeyeceği söyleyerek, CHP’yi aşırı milliyetçilik yapmakla suçladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan ziyaretine ilişkin, “Türk-Yunan ilişkilerini görüşmek, iki devletin barışçıl şekilde birlikte var olmasını inşa etmek istiyorsanız, bugün iktidarın merkezi Erdoğan’dır” dedi.

Kocias, ana muhalefet partisinin çağrısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin parlamento dış ilişkiler ve savunma komitesine bilgi verdi.  Dış ilişkilerde diyalog ve müzakereden çekinmemeleri gerektiğini vurgulayan Kocias, “Türkiye ile aramızdaki pratik meseleleri Erdoğan’dan başkası çözemez. Erdoğan geri adım atmazsa Kıbrıs sorunu çözülebilir mi? Türkiye’de iktidarın merkezi Erdoğan’dır. Başka kiminle konuşsanız, ne yükümlülüklerini yerine getirecek, ne de sözünü tutacak” dedi. Kocyas, geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de Ege adaları ile ilgili konuşmalarına da değindi ve “Kemalist muhalefet maalesef aşırı milliyetçi bir noktaya geldi. Başbakan (Yıldırım) ise çok dikkatli cevaplar verdi” ifadesini kullandı.

LOZAN ÇIKIŞI DOĞU SINIRLARI İÇİNDİ

Erdoğan’ın Lozan Anlaşması’nın güncellenmesine ilişkin açıklamalarına değinen Kocias, Erdoğan’ın Lozan’ı sorgulayan eski duruşunun Lozan’ın güncellenmesine evrildiğini savunarak, bunun ise Yunanistan’a ilişkin değil Türkiye’nin doğu sınırlarına ilişkin bir görüş olduğunu ileri sürdü.  Kocias, ilk defa bir Türkiye Cumhurbaşkanı’nın, Yunanistan’ın topraklarında bir iddiası olmadığını söylediğini de kaydetti. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN