Esad'dan ilginç çıkış: Suriye’nin tamamını özgürleştirme kararı alındı ve Halep de bunun bir parçası

Esad'dan ilginç çıkış: Suriye’nin tamamını özgürleştirme kararı alındı ve Halep de bunun bir parçası

Halep'te her gün katliamlara imza atan Beşar Esad, Halep’in büyük bir kısmının militanlardan geri alınmasının Suriye genelindeki savaşın gidişatını değiştireceğini öne sürdü. Esad'ın şu ifadesi de dikkat çekti: "Suriye’nin tamamını özgürleştirme kararı alındı ve Halep de bunun bir parçası."

Rejimin başındaki Beşar Esad, Halep’in büyük bir kısmının militanlardan geri alınmasının Suriye genelindeki savaşın gidişatını değiştireceğini iddia etti. 

Sputnik'in haberine göre Şam ve Humus’un kaybedilmesinin ardından militanların tek umudunun Halep olduğunu öne süren Esad, “Suriye’nin tamamını özgürleştirme kararı alındı ve Halep de bunun bir parçası” dedi.

Lübnan'da Hizbullah'a bağlı yayın yapan Al Mayadeen televizyonunun aktardığına göre Suriye hükümetine yakınlığıyla bilinen El-Vatan gazetesine konuşan Esad, geçtiğimiz yıl boyunca devam eden mücadelenin sonuçlarının bugün görüldüğünü belirtti.

AB: SAVAŞIN BİTMESİ ANLAMINA GELMEZ

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suriye'nin Halep kentinin tamamen Beşar Esad yönetiminin eline geçmesinin savaşın bitmesi anlamına gelmeyeceğini söylemişti. 

ABD: HALEP'İ ALINCA BİTECEK SANIYORLARSA YANILIRLAR

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner ise, Rusya ve Esad rejiminin Halep'teki saldırılarına tepki göstererek, "Eğer Halep'i alarak bu işi halledeceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar." ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN