Fransa Dışişleri Bakanı Fabius: IŞİD'in ortadan kaldırılması için Esad güçleri de kullanılabilir

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius: IŞİD'in ortadan kaldırılması için Esad güçleri de kullanılabilir

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Paris saldırısının ardından başlayan Fransa - Rusya - Suriye yakınlaşmasını son açıklamasıyla teyit ederken, Paris'in Esad politikasında değişiklik olabileceği sinyalini verdi. Fabius "IŞİD'in ortadan kaldırılması için yürütülecek olası kara harekatında Esad güçlerinin de kullanılabileceğini" söyledi.

Paris Saldırısı sonrası başlayan Fransa'nın Esad politikasında değişimi Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un ilk kez dillendirdiği "IŞİD'in ortadan kaldırılması için yürütülecek olası kara harekatında Esad güçleri de kullanılabilir" açıklaması teyit etti. 

Kara kuvvetlerine de ihtiyaç var

BBC Türkçe'nin haberine göre, IŞİD'i imha etmek için sadece hava saldırılarının yeterli olmayacağını söyleyen Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, kara kuvvetlerine de ihtiyaç olacağını, ancak Fransa'nın Suriye'ye kara kuvvetleri göndermeyeceğini bildirdi.

Pekala hükümete bağlı güçler de katılabilir

Fabius, bu durumda IŞİD'le çarpışacak güçlerin Suriye muhalefet güçleriyle Sünni kuvvetlerin yanı sıra, pekala hükümete bağlı güçler de olabileceğini belirtti.

Büyük değişim

BBC muhabiri Hugh Schofield, bu açıklamanın Fransa açısından büyük bir değişime işaret ettiğini belirtti. Fransa şimdiye dek kesin bir şekilde Beşar Esad'ın, Suriye'deki hiçbir çözümün parçası olamayacağını savunuyordu. 

Koalisyon petrol konvoylarına odaklandı

Öte yandan, RTL radyosuna konuşan Fabius, uluslararası koalisyonun IŞİD'in kontrolündeki bölgeden gelen petrol konvoylarına odaklandığını söyledi.

Associated Press'in aktardığına göre; Fabius, Fransa'nın, Suriye lideri Beşar Esad'ın da IŞİD'den petrol aldığına inandığını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN