Filipinler'de DEAŞ bağlantılı 31 militan öldürüldü

Filipinler'de DEAŞ bağlantılı 31 militan öldürüldü

Filipinler'de sıkıyönetim ilan edilen ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletine bağlı Malawi kentinde terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı 31 Maute militanının öldürüldüğü bildirildi.

Filipinler ordu yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin önceki gün kalkışma olduğu gerekçesiyle 60 günlük sıkıyönetim ilan ettiği Marawi kentinde, güvenlik güçleriyle Maute militanları arasında iki gündür süren çatışmada 31 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Yetkililer, dün askerlerin bölgede roketatarlı helikopterlerle düzenledikleri operasyonda 13 militanın ölü ele geçirildiğini ve 6 askerin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Duterte, Maute'nin Marawi'yi kuşatmasının ardından Rusya'nın başkenti Moskova'daki resmi ziyaretini yarıda keserek ülkesine dönmüştü. Marawi'de aralarında bir rahibin de bulunduğu 11 kişiyi kaçıran militanlar, kentteki katedrali, cezaevini ve iki okulu yakmıştı. Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abell, resmi ziyaret için Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Duterte'nin dün Marawi'de "kalkışma olduğu gerekçesiyle" anayasanın kendisine verdiği yetkiyle eyalette 60 günlük sıkıyönetim ilan ettiğini duyurmuştu.

Savunma Bakanı Delfin Lorenzana da ordunun, Marawi'deki bir terörist elebaşına yönelik düzenlediği baskının, militanlar ile askerler arasında çatışma çıkmasına neden olduğunu, Maute militanlarınca düzenlenen saldırıda iki asker ve bir polisin öldüğünü, 12 kişinin yaralandığını belirtmişti. Lorenzana, militanların kentteki belediye binasını, bir hastaneyi ve bir hapishaneyi işgal ettiğini, ayrıca bir Katolik kilisesini ve çok sayıda binayı ateşe verdiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN