Filipinler'de heyelan: 30 ev toprak altında, 4 ölü

Filipinler'de heyelan: 30 ev toprak altında, 4 ölü

Filipinler'in Cebu bölgesinde etkili olan aşırı yağışlar, toprak kaymasına neden oldu. Meydana gelen heyelanda ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Naga Belediye Meclis Üyesi Carmelino Cruz, heyelanda 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralanan 7 kişinin kurtarıldığını belirtti.

Cruz, "Zamanımız azalıyor. Afet bölgesindeki yer hala sallanıyor. Bir yandan kurtarma çalışmalarını hızlandırıyor diğer yandan da kurtarma ekiplerimizin güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

YAKLAŞIK 30 EV TOPRAK ALTINDA

Naga şehrinden emniyet yetkilisi Roderick Gonzales de Associated Press'e (AP) telefonla yaptığı açıklamada, şiddetli yağışların neden olduğu heyelanda iki köydeki yaklaşık 30 evin toprak altında kaldığını ve evlerde kaç kişi olduğunun henüz bilinmediğini söyledi.

Gonzales, heyelanda ölenler arasında iki yaşlı kadın ve bir çocuğun olduğunu bildirdi. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Yetkililer, heyelan bölgesinde 300'den fazla kişinin tahliye edildiğini açıkladı. 

NE OLMUŞTU?

Filipinler'in kuzey kıyılarını cumartesi günü etkisi altına alan ve gücünden dolayı "süper" olarak adlandırılan Mangkhut tayfununda ölenlerin sayısının 81'e çıktığı belirtilmişti. 

Filipinler polisi, dün yaptığı açıklamada, tayfunda 70 kişinin kaybolduğu ve 71 kişinin de yaralandığı bilgisini paylaşmıştı.

Ölümlerin, daha çok tayfunun yol açtığı heyelanlardan kaynaklandığı, yaklaşık 250 bin kişinin tayfundan etkilendiği belirtilmişti. 

İlk gün saatteki hızı 255 kilometreye kadar ulaşan tayfunun hızı pazar günü 100 kilometreye kadar düşerek Filipinler'deki etkisini yitirmiş, Çin'in güneyine ve Hong Kong'a ulaşmıştı.

MANILA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN