Filipinler'de Urduja fırtınası

Filipinler'de Urduja fırtınası

Filipinler'de etkili olan tropikal Urduja fırtınasının yol açtığı sel ve toprak kaymasında ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı, 6 kişi kayboldu.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Filipinler Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Kurulu (NDRRMC) Başkanı Ricardo Jalad, başkent Manila'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Visayas bölgesinde etkili olan fırtınanın neden olduğu toprak kaymasında 1 kişinin öldüğünü belirtti.

Hayatını kaybeden diğer 2 kişiden birinin balıkçı olduğunu söyleyen Jalad, 2 yaşındaki bir erkek çocuğunun da sel sularında boğularak öldüğünü bildirdi.

YAKLAŞIK 10 BİN AİLE TAHLİYE MERKEZİNE YERLEŞTİRİLDİ

Leyte bölgesinin Biliran kasabasında ve Tacloban kentinde yaşanan toprak kaymasında 4 kişinin yaralandığını kaydeden Jalad, yaklaşık 8 bin 800 ailenin 141 tahliye merkezine yerleştirildiğini açıkladı.

Jalad, kayıp 6 kişiden üçünün Doğu Samar bölgesinden balıkçılar, üçünün de toprak kaymasının yaşandığı Biliran'dan 3 vatandaş olduğunu ifade etti.

Fırtınanın beraberinde getirdiği şiddetli yağmurların ardından bazı bölgeleri su bastığı, bazı iletişim hatlarının koptuğu bildirildi.

Filipinler Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan açıklamada, 11 binden fazla gemi yolcusunun çeşitli limanlarda mahsur kaldığı, bin 300'den fazla gemi seferinin iptal olduğu kaydedildi.

ZAMBOANGA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN