Filipinli işçilerin Kuveyt'e yerleştirilme yasağı kalkıyor

Filipinli işçilerin Kuveyt'e yerleştirilme yasağı kalkıyor

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin, Filipinli işçilerin Kuveyt’e yerleştirilmesi yasağının tamamen kaldırılması talimatını verdiğini açıklandı

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Filipinli işçilerin ev işlerinde yardımcı olarak çalışanlar da dahil olmak üzere Kuveyt’e yerleştirilmesi yasağının tamamen kaldırılması talimatını verdi. Filipinler Devlet Başkanlığı Sözcüsü Harry Roque, Duterte’nin kararının Kuveyt özel temsilcisi Abdullah Mama-o’nun özel önerilerinden kaynaklandığını söyledi. Roque, "Bu gece Başkan Duterte, Çalışma ve İstihdam Dairesi Sekreteri Silvestre Bello’ya Filipinli işçilerin Kuveyt’e yerleştirilmesi yasağını tamamen kaldırması talimatını verdi" dedi.

Geçtiğimiz hafta Filipinler ve Kuveyt hükümetleri arasında denizaşırı Filipinli işçilerin refahı ve çıkarlarının korunması ve desteklenmesi üzerine bir anlaşmanın imzalanmasıyla yasağın kaldırılması sürecine gelindiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN