Film gibi kaçış dört günde son buldu

Film gibi kaçış dört günde son buldu

İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’nin başkenti Barselona’da geçen perşembe günü düzenlenen saldırıya ilişkin çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı.

Katalan polisi, Barselona’nın turistik Las Ramblas bölgesinde minibüsle insanları ezen IŞİD’li Yunus Ebu Yakub’un nasıl kayıplara karrıştığına dair bulgularını kamuoyu ile paylaştı. Polisin açıklamasına göre 22 yaşındaki Fas vatandaşı Ebu Yakub, minibüsle insanları ezdikten sonra olay yerinden yaya olarak uzaklaştı. Ebu Yakub, olay yeri yakınlarında park etmekte olan bir aracı fark etti. Aracın sürücüsü Pau Perez’i bıçaklayan terörist, sürücü koltuğuna geçti. Bu saldırı sonucu hayatını kaybeden Perez, Katalonya eylemlerinin 15’inci kurbanı olarak kayıtlara geçti. Ebu Yakub, yanında Perez’in cesedi olduğu halde otomobili sürmeye başladı. Saldırının üstünden yaklaşık bir saat geçmişti. Faslı terörist, araçla ilerlediği sırada olay nedeniyle kurulan bir polis kontrol noktasına denk geldi. Aracını kontrol noktasının üzerine son sürat sürdü. Polisler araca ateş açtıysa da teröristi etkisiz hale getirmeyi başaramadı. Derken dün Barselona’da polisin, üzerinde canlı bomba yeleği bulunan bir kişiyi vurarak etkisiz hale getirdiği bildirildi. İspanyol medyası, vurulan kişinin Yunus Ebu Yakub olduğunu öne sürdü. Emniyet yetkilileri bu iddiayı doğruladı. Ebu Yakub, saldırıyı örgütleyen 12 kişilik şebekeden yakalanmayan veya öldürülmeyen tek isimdi.

İspanya İçişleri Bakanlığı, Ebu Yakub’un güvenlik kameralarına takılan bir fotoğrafını sosyal medya üzerinden yayımladı ve fotoğrafın kullanıcılar tarafından paylaşılarak yayılması çağrısında bulundu. Öte yandan Karalan güvenlik güçlerinin, Ebu Yakub’un ve saldırıyı organize eden diğer teröristlerden sekiz tanesinin yaşadığı Ripoll kasabasında önceki gece çok sayıda eve baskın düzenlediğini açıkladı.

Katalonya’nın Barselona ve Cambrils kentlerinde 17 Ağustos günü IŞİD tarafından iki ayrı araçla ezme saldırısı düzenlenmişti. Barselona’nın en turistik bölgesi olan Las Ramblas’taki saldırıda 14, Cambrils’te ise bir kişi hayatını kaybetmişti. Her iki olayda yüzden fazla kişi ise yaralanmıştı. IŞİD’in, saldırıyı bombalı araç şeklinde düzenlemeyi planladığı, ancak bomba imalathanesi kaza sonucu havaya uçtuktan sonra araçla ezme yöntemine döndüğü açıklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN