Forbes’un 'Dünyanın en Güçlü İnsanları' listesi açıklandı | Son dakika haberleri

Forbes’un 'Dünyanın en Güçlü İnsanları' listesi açıklandı | Son dakika haberleri

ABD'nin saygın dergilerinden Forbes yıllık 'Dünyanın en güçlü insanları' listesini yayınladı. 74 kişilik listenin zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin var. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 56'ncı sırada yer aldı.

Forbes’un her yıl, eylemleriyle insanlar üzerinde en çok etki bırakan isimleri belirlediği “Dünyanın en Güçlü İnsanları” listesini yayınlandı. Bu yıl da zirvedeki ismi değişmedi ve 2015’teki gibi Vladimir Putin birinci seçildi. Geçen sene ikinci sırada olan ABD Başkanı Barack Obama ise bu sene yerini seçilmiş başkan Donald Trump’a bıraktı. Obama bu sene 48’inci sırada bulunuyor.

ERDOĞAN DA LİSTEDE

Önceki yıl listede bulunmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 56’ıncı sıradan listeye girdi. Forbes Erdoğan için, “Ülkesinin demokratik sistemini bir baskı rejimi haline getirdi” ifadesine yer verdi. Dergi, Erdoğan hükümetinin, gazetecileri, politik muhaliflerini ve akademisyenleri hapse attığı için eleştirildiğini de belirtti.

Listede yer alan önemli isimler ver sıralamaları şu şekilde oldu:

1. Vladimir Putin
2. Donald Trump
3. Angela Merkel
4. Şi Jinping
5. Papa Françesko
6. Janet Yellen
7. Bill Gates
8. Larry Page
9. Narendra Modi
10. Mark Zuckerberg
16. Selman bin Albülaziz el Suud
18. Ali Hamaney
20. Binyamin Netanyahu
23. François Hollande
43. Kin Jong Un
44. Abdülfettah el Sisi
48. Barack Obama
56. Recep Tayyip Erdoğan
57. Ebubekir el Bağdadi
66. Justin Trudeau
70. Rodrigo Duterte
71. Ayman el Zevahiri

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN