Fransa'da çatışma: 1 polis öldü, 1 polis yaralandı | Son dakika haberleri

Fransa'da çatışma: 1 polis öldü, 1 polis yaralandı | Son dakika haberleri

Paris'te silahlı çatışma... Paris'teki olayda saldırganlardan biri polisler tarafından öldürüldü. Şanzelize Caddesi trafiğe kapatılırken ikinci silah sesi duyulduğu öğrenildi. Bölgede operasyon sürüyor...

Fransa'da Şanzelize Caddesi yakınlarında silahlı çatışma meydana geldi. Reuters'ın Fransa İçişleri Bakanlığı'na dayandırdığı bilgiye göre; kalaşnikoflu saldırıda 1 polis öldü, 2 polis yaralandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, yaralı polislerden birinin daha öldüğü iddiasını yalanlarken Şanzelize Caddesi trafiğe kapatıldı. 

Reuters'ın aldığı bilgiye göre, polis yetkilileri iki saldırgandan birinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Polis, caddeden uzak durulması yönünde çağrı yaparken saldırganın indiği araçta parmak izi tespiti için çalışmalar yapılıyor.

İKİNCİ ŞÜPHELİ İÇİN TUTUKLAMA KARARI

Kaçan diğer saldırganın yakalanması için operasyon sürerken Belçika'dan trenle Fransa'ya giriş yaptığı bildirilen ikinci şüpheli için tutuklama kararı çıkarıldı.

Paris Polis Sözcüsü Johanna Primevert AP'ye yaptığı açıklamada saldırganların Franklink Roosevelt metro istasyonunun yakınında bulunan ve bölgeyi koruyan polislere saldırdığını belirtti.

Fransa polisinin yaptığı ilk açıklamada "Saldırı büyük ihtimalle terör eylemi" ifadesi kullanıldı. Bir görgü tanığı verdiği ifadede "Araçtan inen bir saldırgan elindeki kalaşnikof tüfekle polise ateş açmaya başladı" dedi.

Öte yandan bölgedeki bütün metro istasyonlarının kapatıldığı belirtildi.

SEÇİM KAMPANYALARI İPTAL EDİLDİ

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak olan Le Pen ve Fillon, seçim kampanyalarını durdurmaya karar verdi.

İKİNCİ POLİSİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ BİLGİSİ YALANLANDI

Fransa İçişleri Bakanlığı, ikinci polisin yaşamını yitirdiğine yönelik bilgileri yalanladı.

İŞLERİ BAKANI, CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDA

Fransa İçişleri Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın bir açıklama yapması bekleniyor. İkinci saldırıda 1 polisin yaralandığı aktarıldı.

Şanzelize Caddesi boyunca tüm halka açık yerler tahliye ediliyor.

POLİSLER ÖZELLİKLE HEDEF ALINDI

BFM TV'ye konuşan İçişleri bakanlığı sözcüsü Pierre Henry Brandet, bölgeye arabasıyla gelen saldırganın aracından inip polis aracına ateş açtığını, koşarak kaçmaya çalışırken polis tarafından vurularak öldürüldüğünü söyledi. Sözcü, "Polisler özellikle hedef alındı" dedi.

Reuters haber ajansına göre, İçişleri Bakanlığı sözcüsü saldırının kesin nedenini söylemek için henüz erken olduğunu açıkladı.

TRUMP: BAŞKA BİR TERÖR SALDIRISI GİBİ GÖRÜNÜYOR

Fransa'ya başsağlığı dileyen ABD Başkanı Donald Trump, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile ortak basın toplantısında, "Bu korkunç! Bugün dünyada korkunç şeyler oluyor. Bu yeni bir terörist saldırıya benziyor. Biz güçlü ve uyanık olmalıyız, ben uzun zamandır hep bunu söylüyorum" diye konuştu.

'BİR SALDIRI DAHA GERÇEKLEŞTİ'

Polis, Şanzelize Caddesi yakınlarında bir silahlı saldırının daha gerçekleştiğini bildirdi. Olay yeri yakınlarında bulunan 3 metro istasyonu kapatıldı.

'SALDIRGANLAR 2 KİŞİ'

Güvenlik güçleri, Şanzelize Caddesi'nde çıkan çatışmanın bir terör eylemi olabileceğini düşünüyor.

Saldırganların en az 2 kişi olduğu belirtildi.

Polis departmanı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşların operasyon bölgesinden uzak durmasını ve talimatlara uyulmasını istedi.

Fransa'nın başkenti Paris'te çıkan silahlı çatışmada 1 polisin öldüğü, bir polisin de yaralandığı belirtildi. Saldırganın öldürüldüğü aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN