Fransa'da İklim Zirvesi protestolarında çatışma

Fransa'da İklim Zirvesi protestolarında çatışma

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek İklim Zirvesi nedeniyle protesto gösterilerinin yasaklanması halkın tepkisine neden oldu. Çevrecilerle polis arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Olaylar nedeniyle 174 kişi gözaltına alındı.

Fransa'nın başkenti Paris, yarın 147 ülkenin katılımıyla başlayacak İklim Zirvesi öncesi protesto ve çatışmalara sahne oldu. Fransız polisinin, IŞİD tarafından düzenlenen saldırılar nedeniyle başlatılan olağanüstü hal uygulamalarını zirveyi protesto edenlere karşı da kullanması tepkilere neden oldu.

Polis, OHAL'den yararlanarak İklim Zirvesi'ne karşı olan bazı kişilere ev hapsi uyguladı. Ayrıca 11 Aralık'a kadar sürecek zirvede Paris'te otoyolların kapatılması ve bütün gösteri yürüyüşlerinin yasaklanması kararı alındı.

Ayakkabılı eylem

Çevreciler dün bu durumu protesto etmek istemiş ancak polisin engellemesiyle karşılaşmıştı. Bugün ise Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan eylemciler, meydana koydukları ayakkabıların içinde dünya liderlerine çağrıda bulunan mesajlar yazdı.

Eylem sonrası oluşturulan insan zinciri ve yürüyüşe polis müdahale etti. biber gazı ve tazyikli suyla yapılan müdahale sonrası şiddetli çatışmalar yaşandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN