G7 liderlerinden flaş açıklama: Venezuela'da yapılan seçimleri tanımıyoruz

G7 liderlerinden flaş açıklama: Venezuela'da yapılan seçimleri tanımıyoruz

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, G7 liderlerinin Venezuela'da yapılan başkanlık seçimlerini tanımadığını açıkladı.

Trudeau konuyla ilgili olarak G7 üyeleri adına Dönem Başkanı sıfatıyla  yazılı bir açıklama yaptı. Başbakan Trudeau, açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere, Amerika Birleşik  Devletleri ve AvrupaBirliği'nin G7 Liderleri olarak, Venezuela'da yapılan son  cumhurbaşkanlığı seçimleri ve sonrasındaki süreci reddediyoruz. Kapsayıcı, adil  ve demokratik bir süreç için temel garantileri sağlamadığı için, bu seçim ve  sonuçları meşruiyet ve güvenilirlikten yoksundur. Bu nedenle Venezuela  vatandaşlarının demokratik iradesini temsil etmediği için Venezuela  Cumhurbaşkanlığı seçimini ve sonucunu geçersiz sayıyoruz. Venezuela hükümeti,  acil olarak ihtiyaç duyulan politik bir düzeltme fırsatını kaçırmıştır."

Venezuela halkıyla dayanışma içinde olduklarını vurgulayan Trudeau, Maduro yönetimine de "demokratik ve halkın iradesini yansıtan" yeni bir seçim yapılması çağrısında bulundu. Venezuela'da 20 Mayıs'ta yapılan seçimlerde, Cumhurbaşkanı Maduro, geçerli oyların yüzde 68'ini alarak yeniden seçilmiş, bazı ülkeler seçime hile karıştırıldığı iddiası ile seçim sonuçlarını tanımadıklarını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN