Gabriel: Suriye konusunda paralel görüşmeler olamaz

Gabriel: Suriye konusunda paralel görüşmeler olamaz

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Suriye’de savaşın sona erdirilmesi konusunda yürütülen Astana görüşmelerini eleştirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Suriye konusunda yürütülen barış görüşmelerinin Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında yapılmasından yana olduklarını söyledi.

'PARALEL GÖRÜŞME' 

Almanya’nın Bonn kentinde devam eden G20 toplantısında konuşan Gabriel, ABD dahil birçok ülkenin BM tarafından Suriye'deki kanlı savaşı durdurmak için yapılan çabaları desteklediklerini vurguladı. Alman basınına yansıyan haberlere göre, “Herkes siyasi bir çözüm ve bu çözümün Cenevre'de Birleşmiş Milletler çatısı altında gerçekleşmesini istiyor” diyen Alman Dışişleri Bakanı, Astana görüşmelerini kastederek, ”Bu görüşmelere paralel başka görüşmeler olamaz" dedi.

CENEVRE HAFTAYA

Suriye’de barışın sağlanması konusunda gelecek hafta Cenevre’de görüşmelerin yeniden başlayacağına dikkat çeken Gabriel, barış için tarafların belirli bir gerçeklik içinde olmalarının gerektiğini dile getirdi. Cenevre görüşmelerinin çetin geçme ihtimaline dikkat çeken Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ise, olası zorlukların hafife alınmaması gerektiğine dikkat çekerek, beklentiler konusunda temkinli olunmasıgerektiğini söyledi.

Gelecek hafta yeniden başlayacak Cenevre görüşmelerinde Suriye’de geçiş hükümeti, yeni bir anayasa ve seçimlere dair planların ele alınması bekleniyor.

DORTMUND/DHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN