Gana Cumhurbaşkanından Erdoğan'ın "BM'de reform çağrısına" destek

Gana Cumhurbaşkanından Erdoğan'ın "BM'de reform çağrısına" destek

Gana Cumhurbaşkanı Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, Birleşmiş Milletlerin (BM) yapısına ilişkin, "BM'nin, dünyanın ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlaması için reform yapması gerekiyor. Şu anda farklı bir dünyada yaşıyoruz ve bu organizasyonun günümüzün ihtiyaçlarına uyum sağlaması için değişmesi gerektiğini kabul etmeliyiz." dedi.

Akufo-Addo, ABD'nin New York kentinde devam eden BM 73. Genel Kurulu  görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın BM'nin yapısı ve işleyişinde reforma gidilmesi çağrısına destek verdi.

BM'nin tüm ulusların istekleri ve yaşadığı zorluklara hitap etmek için  en iyi araç olduğunu dile getiren Akuffo-Addo, Gana'nın BM'ye olan güvenini her  zaman sergilediğini ve organizasyonun gelişmesi kapsamında her zaman katkıda  bulunmaya çalıştığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Akufo-Addo, BM'nin yapısına ilişkin şu ifadeleri  kullandı:

"BM'nin, dünyanın ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlaması için reform  yapması gerekiyor. Şu anda farklı bir dünyada yaşıyoruz ve bu organizasyonun  günümüzün ihtiyaçlarına uyum sağlaması için değişmesi gerektiğini kabul  etmeliyiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN