Gemikurdu denilen yaratığı ilk kez canlı olarak yakaladı

Gemikurdu denilen yaratığı ilk kez canlı olarak yakaladı

Filipinler'de bilim insanları ‘gemikurdu’ denilen yaratığı ilk kez canlı olarak yakaladı. Yüzyıllardır sadece bir taslaktan ibaret olan tuhaf yaratığın görüntüsü ise bilim insanlarını şaşkına çevirdi.

Filipinler'de yakalanan 'gemikurdu' denilen yaratığın uzunluğu bir buçuk metreyi bulurken, kalınlığı ise 6 santimetreyi buluyor. Oldukça garip olan yaratı simsiyah devasa bir kurdu andırıyor.

İLK KEZ CANLI YAKALANDI

Yüzyıllardır sadece hakkında varolduğuna dair bilgiler vardı ancak onu yakalanana kadar gören kimse yoktu. Bilim insanları 'gemikurdu'nu ilk kez canlı yakaladı.

17-04/18/inanilmaz-kesif-yuzyillardir-hayaldi-ilk-kez-canli-yakalandi-8956997.Jpeg

BBC, araştırma ekibinde ABD, Filipinler ve Fransa'dan bilim insanlarının bulunduğunu bildiriyor. Ekip, Mindanao'daki körfezden beş gemi kurdu topladı.

17-04/18/inanilmaz-kesif-yuzyillardir-hayaldi-ilk-kez-canli-yakalandi-8956989.Jpeg

Araştırmacılar bir kabuk içindeki gemikurdunu dışarı çıkarmak için kabuğu dikkatlice başından keserek yaratığı dışarı çıkardı. Kabuk içindne çıktıktan sonra gittikçe uzayan bir yapıya sahip olan gemikurdunun çamurla beslendiği belirtiliyor.

17-04/18/inanilmaz-kesif-yuzyillardir-hayaldi-ilk-kez-canli-yakalandi-8956991.Jpeg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN