Gözden ırak  gönülden ‘usta’

Gözden ırak  gönülden ‘usta’

Yaşları 60 ile 90 arasında değişen sporcular objektife gülümsüyor. Sporcuları görüntüleyen fotoğraf sanatçısı Alex Rotas, kendisini bu işe sevkedenin usta atletlerin hiç fotoğraflarının bulunmaması olduğunu söylüyor.

Dünyanın en başarılı atletleri Londra’daki Dünya Atletizm Şampiyonası’nda yarışırken daha yaşlı atletler, gözlerden ırak bir şekilde Danimarka’da yarıştı. Bu iki müsabakada yarışanların yaşları birbirinden çok farklı olsa da tutku, azim ve neşeleri ortak. 68 yaşındaki fotoğrafçı Alex Rotas, bunu tüm dünyaya göstermek istiyor.

Danimarka’nın Aarhus kentinde düzenlenen Avrupa Ustalar Atletizm Şampiyonası’nı takip eden Rotas, fotoğrafları ile dünyaya duyurduğu bu deneyimi “Son derece yoğun, müthiş ve dudak uçuklatan” diye betimliyor. Rotas’ı bu işe sevkeden ise ‘usta’ atletlerin hiç fotoğrafının olmadığını farketmesi olmuş. “İnternette ‘yaşlı’ diye aradığınızda sandalyede oturan insanlar çıkıyor. Bu yüzden ‘doldurulması gereken bir boşluk var’ diye düşündüm” diyen fotoğrafçı şunları söylüyor: “60’larında, 70’lerinde, 80’lerinde ve 90’larındaki bu insanları, mümkün olduğunu bile düşünemeyeceğim atletik hareketleri yaparken izliyorum. Bu, benim de yaşlanan bedenlerin neler başarabileceğine dair düşüncelerimi değiştirdi. Yalnızca atletizmleri değil, neşeleri de… Bu insanlar o kadar hayat dolu ki her aşamada ilham veriyorlar.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN