Güney Kıbrıs Rum Yönetimi turistlere 'Türk oteli' yasağı getirdi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi turistlere 'Türk oteli' yasağı getirdi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanlığı, Rum topraklarını kullanarak KKTC’ye geçen turistlerin, Türk otellerinde konaklamasına yasak getirdi. Sınır kapılarına 206 otelin listesini gönderen bakanlık, polisin pasaport kontrollünde turistlere, “Nerede konaklayacaksınız?” diye sormasını istedi.

Rum Dışişleri Bakanlığı’nın deniz ve havalimanlarına 3 ay önce gönderdiği yasak yönetmeliği, bir grup İsrailli turistin Rum tarafındaki Larnaka havalimanına inişlerinin ardından Rum kesimine sokulmaması sonucu ortaya çıktı. KKTC'ye girmek için Rum havalimanını kullanmak zorunda olan turistler, "Nerede kalacaksınız?" sorusu üzerine Rumların kara listeye aldığı KKTC'deki otellerden birinin adını söyleyince sınırda durduruldu.Bunun ardından Kıbrıs Rum kesimindeki İsrail büyükelçiliği devreye girdi. İsrail elçiliğinin sert tepkisi üzerine Rum yetkililer turistlerin geçişine izin verdi, ancak bu olay KKTC otellerine uygulanan yasağı da gün yüzüne çıkarmış oldu.

EN FAZLA İSRAİL'DEN KKTC'YE GELENLER ETKİLENECEK

Rum Dışişleri Bakanlığı, deniz ve limanlarında uygulanmaya başlayan yasağa gerekçe olarak, 206 otelin 1974 sonrasında Kıbrıs Rum mülkü üzerine inşa edilmesini gösterdi. Bakanlık, geçen yıl Rum deniz ve havalimanlarını kullanarak Rum kesimine gelen yaklaşık 250 bin turistin kara yolunu kullanarak KKTC’ye geçtiğine dikkat çekti. Rumların yasağı, Ada’ya gelen AB vatandaşlarını kapsamıyor. Yasaktan en fazla İsrail’den KKTC’ye gelen turistler etkilenecek.

KKTCHIZLI BİR ŞEKİLDE ÖNLEM ALACAK

KKTC Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, Rumların yasak kararına hızlı bir şekilde önlem alacaklarını belirterek, “Türkiye Dışişleri’nden bir heyet Ada’ya geliyor. Yasağa verilecek tepki ve alınacak tedbirleri ele alacağız. İsrailli turistlerin Rum limanlarını kullanmadan, charter seferleri ile Türkiye üzerinden KKTC’ye getirmeyi planlıyoruz. İsrail’den charter seferlerine özel teşvikler uygulayacağız” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN