Haftalardır İsrail zindanlarında olan Ebru Özkan'dan günler sonra ilk fotoğraf

Haftalardır İsrail zindanlarında olan Ebru Özkan'dan günler sonra ilk fotoğraf

Kudüs ziyareti dönüşünde Tel Aviv'de İsrail polisi tarafından gözaltına alınan Ebru Özkan'ın ilk görüntüleri ortaya çıktı. İsrali, 11 gündür hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltında tutulan Özkan'ın ayaklarına terörist gibi zincir vurdu.

Kudüs'e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için geldiği Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Ebru Özkan'ın dünkü duruşmasından ilk görüntüleri yayınlandı. 

İsrail askerleri terörist muabelesi yaptıkları Özkan'ı ellerinden kelepçelerken, ayaklarına da zinvir vurdu. İşte o fotoğraflar:

18-07/08/screenshot_2.jpg

18-07/08/screenshot_3.jpg

ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Bakan Çavuşoğlu, Ebru Özkan'ın gözaltına alınmasına ilişkin "Kudüs'e giden vatandaşlarımıza yönelik caydırıcı adımlar atıyorlar, biz de bunun karşılığını veririz" diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İşgalci İsrail’in Türk vatandaşlarının Kudüs’e gitmesini engellemek için yaptığı hukukdışı işlemler sürüyor. Turistik gezi amaçlı Kudüs’e giden ve Türkiye’ye dönüşü sırasında gözaltına alınan Ebru Özkan, 1 haftadır İsrail’de tutuklu. Ben Gurion Havalimanı’nda gözaltına alındıktan sonra askeri mahkemeye çıkarıldığı öğrenilen Özkan’ın, ne zaman serbest kalacağı bilinmiyor.

8 Haziran tarihinde turistik gezi amaçlı Kudüs’e giden ve 11 Haziran’da Türkiye’ye dönmek üzere Ben Gorion Havalimanı’na gelen Ebru Özkan’ın 16.35 uçağına İsrail güvenlik güçleri tarafından binmesine izin verilmemişti. 24 saati aşkın süre boyunca kendisinden haber alınmayan Özkan için Türk Büyükelçiliği devreye girerken, ailesine ise ‘güvenlik gerekçesiyle’ İsrail’de tutulduğu bilgisi verilmişti.

Askeri mahkemede yargılanan Özkan için tutuksuz yargılama kararı verilirken, karara İsrail polisi itiraz etmiş, tutukluluk süresinin 24 saat daha uzatılması istenmişti. Mahkeme, İsrail polisinin talebini kabul ederken, üst mahkeme de tutukluluk süresinin 7 gün daha uzatılmasını istedi.

Özkan’ın ailesi sosyal medya üzerinden #freeEbruOzkan etiketiyle hukuksuzluğu tüm Türkiye’ye duyurdu. İsrail’e çok sayıda vatandaş tepki gösterirken, tutukluluğa ilişkin net bir sonuç ise alınamadı. Özkan’ın ailesi, Türk yetkililerden yardım istiyor.


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN