Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla ABD'de tutuklandı | Son dakika haberleri

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla ABD'de tutuklandı | Son dakika haberleri

Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın, ABD'de tutuklu olan İranlı iş adamı Reza Sarraf'la ilgili suçlama yöneltilerek New York'ta tutuklandığı bildirildi.

Halkbank Genel Müdür Yardımcılarından Mehmet Hakan Atilla'nın New York'ta tutuklandığı bildirildi.

New York Güney Bölge savcılığından yapılan açıklamada, Atilla'ya işadamı Rıza Sarraf ve bazı diğer kişilerle birlikte "ABD finans kuruluşlarını kullanarak ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme" suçlaması yöneltildiği bildirildi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Başsavcı Vekili Joon H. Kim tarafından yapılan açıklamada, Atilla'nın dün tutuklandığını, bugün geç saatlerde hakim karşısına çıkarılacağı kaydedildi.

Atilla'nın ne zaman ve nerede gözaltına alındığına ilişkin bilgi verilmezken Bloomberg, Atilla'nın JFK havalimanında gözaltına alındığını öne sürdü.

Açıklamada, Atilla'nın Sarraf ile birlikte "ABD finansal sistemini kullanarak sahte belgeler ve asıl niyeti gizleyerek İran hükümeti ve İranlı kuruluşlara milyonlarca dolar transfer etme eyleminde bulunduğu" iddiasına yer verildi.

KARAR YARGIÇLARDA

Açıklamada, ABD yasalarına göre "bankacılık sahtekarlığının 30 yıla kadar", "finansal yaptırımların delinmesinin ise 20 yıla kadar" hapis cezasını gerektirdiği ancak son kararı yargıçların vereceği vurgulandı.

Rıza Sarraf, Manhattan Federal Mahkemesi'nde İran'a uygulanan ABD yaptırımlarını delme suçlamasıyla yargılanıyor.

Davayı açan savcı Preet Bharara ise, 11 Mart'ta Başkan Donald Trump tarafından görevden alınmıştı.

NEW YORK/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN