Hamaney, kanlı saldırıyla ilgili üç ülkenin adını verdi

Hamaney, kanlı saldırıyla ilgili üç ülkenin adını verdi

İran dini lideri Hamaney, "Ahvaz saldırısını yapanlar Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edildi, ABD tarafından da desteklendi" dedi.

İran'ın güneybatısındaki Ahvaz'da hafta sonu gerçekleşen kanlı saldırının ardından Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor.

Tahran yönetimi, 12'si asker 25 kişinin öldüğü saldırının ardından en net açıklamasını dini lider Ali Hamaney aracılığıyla yaptı. Dini lider Hamaney, "Saldırıyı yapanlar, S.Arabistan ve BAE tarafından finanse edildi, ABD tarafından da desteklendi." dedi.

'ÖLÜMCÜL VE UNUTULMAZ BİR İNTİKAM ALACAĞIZ'

Ahvaz'daki askeri geçit törenini kana bulayan saldırganlar, bir parktan kürsüdeki subaylara ateş açmış ve peşinden alandakileri taradı. 12 üyesini kaybeden Devrim Muhafızları, peş peşe yaptığı açıklamalarla 'ölümcül ve unutulmaz' bir intikam alınacağını duyurmuş, İsrail ve ABD liderlerini doğrudan tehdit etmişti.

'AYNAYA BAKIN'

Tahran yönetiminin doğrudan suçladığı ABD'den de açıklama geldi. CNN televizyonuna konuşan ABD'nin Birleşmiş Milletler temsilcisi Nikki Halley, İran lideri Hasan Ruhani'ye doğrudan yanıt verdi. Tahran yönetiminin dile getirdiği suçlamaları reddeden Halley, "Saldırının neden kaynaklandığını anlaması için kendine bakması lazım. İstediği kadar suçu bize atabilir. Yapması gerekense aynaya bakmak." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN