Hamas: Büyük Dönüş Yürüyüşü amacına ulaşana kadar devam edecek

Hamas: Büyük Dönüş Yürüyüşü amacına ulaşana kadar devam edecek

Hamas’ın üst düzey siyasi lideri İsmail Haniye, geçtiğimiz hafta Mısır’a gerçekleştirdiği ziyaretinde Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün amacına ulaşana kadar devam edeceğini söyledi.

Hamas Lideri İsmail Haniye Cuma Hutbesi’nde, Mısırlı yetkililerle yapmış olduğu görüşmede Filistin’in birliği, İsrail’in ablukasının kaldırması ve Büyük Dönüş Yürüyüşü meselelerini konuştuklarını açıkladı.

Haniye, Gazze Şeridi’nden İsrail ablukasının kaldırılması gerektiğini ve Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün durdurulamayacağını, kısmi çözümlere itimatlarının kalmadığını söyledi. Ayrıca İsrail’den tehdit mesajları aldığı iddialarına karşılık Haniye, İsrail’den bir tehdit mesajı almadığını da sözlerine ekledi.

İsrail’in Hamas’ın liderine suikast yapması ihtimaline ve Filistin’deki gelişmelere karşı, Hamas’tan bir heyet geçtiğimiz hafta Mısır’a ziyaret gerçekleştirmişti.

Öte yandan, Mısır’a giden Hamas heyeti içinde bulunan Hamas siyasi bürosunun bir üyesi Halil El-Hayye yaptığı açıklamada, Mısır İstihbarat Müdürü Abbas Elkamil ile gerçekleştirdikleri görüşmenin olumlu olduğunu nitelendirdi.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN