Nijerya'nın güneydoğusundaki Abakaliki hapishanede isyan çıktı

Nijerya'nın güneydoğusundaki Abakaliki hapishanede isyan çıktı

Nijerya'nın güneydoğusundaki Abakaliki hapishanesinde isyan çıktı. Çıkan isyanda 1 hapishane görevlisi ve 10 mahkum hayatını kaybetti.

Nijerya'nın güneydoğusundaki bir hapishaneden çıkan isyanda 1 hapishane görevlisi ve 10 mahkumun öldüğü ileri sürüldü.

Yerel basında yer alan haberlere göre, Ebonyi eyaletindeki Abakaliki hapishanesinde çıkan isyanda bir mahkum, silahsız bıraktığı bir gardiyanı öldürdü, ikisini yaraladı.

2 MAHKUMUN KAÇMASINA GÖZ YUMDULAR

İşlerini kaybetmek korkusuyla isimlerinin gizli kalmasını isteyen bir bekçi ve bir ahçı, 10 ila 14 mahkumun öldüğünü gördüklerini söyledi. Polis sözcüsü George Okafor ise herhangi bir kişinin öldüğü iddiasını reddederek, polisin havaya ateş edip, göz yaşartıcı gaz kullandığını ifade etti. Cezaevleri Hizmetleri, bu hafta içinde 2 hapishaneden mahkumların kaçmasına göz yumdukları gerekçesiyle 23 memuru görevden uzaklaştırmıştı.

WARRI/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN