Hindistan'da deng humması: 3 ayda 22 kişi öldü

Hindistan'da deng humması: 3 ayda 22 kişi öldü

Hindistan'da deng humması nedeniyle son 3 ayda 22 kişi hayatını kaybetti.

Yerel basındaki haberlere göre, ülkede bu yılın son 3 ayında bin 183  kişi deng humması şikayetiyle hastanelere başvurdu. Bu kişilerden 82'sine deng  humması teşhisi konuldu.

Vakalardan 22'si ölümle sonuçlandı. Deng humması vakalarının artması üzerine ülkede önlemler alındı. Geçen yıl aynı dönemde bin 936 deng humması vakasına rastlanmıştı.

DENG HUMMASI

Deng humması virüsü, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor.  Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı  vakalarda ölümcül olabiliyor.

Vakalar, genellikle yağış mevsimleri olarak bilinen haziran ve eylül  ile aralık ve mart aylarında artış gösteriyor. Bilim adamları, yüksek sıcaklık ve  uzun süren yağışların sıtma ve deng humması taşıyan sivrisineklerin artmasına  sebep olduğunu belirtiyor.

Hastalığı bulaştıran sivrisinek türünün, su birikintilerinde larva  oluşturması nedeniyle özellikle sanayi çevrelerinde çöp birikintilerinin sürekli  ilaçlanması gerekiyor.

LEYLA BİLGİNEL DE YAKALANMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Tayland'a giden Leyla Bilginel de bu hastalığa yakalanmıştı. Tedavi olan ve şimdi Bodrum'da tatil yapan Leyla Bilginel hastalığı atlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN