İdama beş kala ipten döndü

İdama beş kala ipten döndü

ABD’de, infaza saatler kala yeni delil sürprizi. Avukatların sunduğu kanıtlar ışığında Eyalet Valisi, mahkum Williams’ı ipten aldı. Davada yeni DNA örneğinin incelenmesine ve idamın ertelenmesine karar verildi.

ABD’nin Missouri Valisi Eric Greitens, bir adliye muhabirini 1998 yılında öldürmekle suçlanan mahkum Marcellus Williams’ın zehirli iğneyle idam edilmesine 4 saat kala infazı durdurdu. Vali yaptığı açıklamada emekli 5 eski hakimin yer aldığı bir soruşturma komitesinin yeni DNA kanıtlarının incelemesini ve varılan sonuca göre infazın yapılıp yapılmamasına karar verilmesini istedi. Williams’ın avukatı Kent Gipson “DNA kanıtı onun masum olduğunu gösteriyor” dedi. Gipson, ABD Yüksek Mahkemesi’ne başvurarak son yapılan DNA analizlerinin yeni yöntemler kullanarak cinayet aleti olan bıçakta Williams’ın değil, kimliği tespit edilemeyen bir başka erkeğin DNA’sına ulaştığını ve bu nedenle infazın durdurulmasını talep etmişti. Yeni DNA analizini inceleyen adli tıp uzmanı Greg Hampikian da maktulün üzerinden Williams’a ait saç çıkmadığını belirtti. St. Louis savcısı Robert McCulloch ise Williams’ın suçlu olduğunu savunarak “Herhangi bir komitenin ve valinin tüm bilgi ve kanıtları inceledikten sonra jüri ve diğer mahkemelerle aynı kararı vereceklerine eminim” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN