‘İki figürlü havuz’a 90.3 milyon dolar

‘İki figürlü havuz’a 90.3 milyon dolar

David Hockney’nin ‘Bir sanatçının portresi (İki figürlü havuz)’ isimli ikonik resmi, ABD’deki müzayedede 90.3 milyon dolara satıldı. Bu, yaşayan bir sanatçının eserine ödenen en büyük meblağ oldu.

İngiliz sanatçı David Hockney’nin 1972 yılında yaptığı ‘Bir sanatçının portresi (İki figürlü havuz)’ isimli ikonik resmi, Christie’s müzayede evi tarafından New York’ta düzenlenen açık artırmada 90.3 milyon dolara satıldı. Hockney böylece yaşayan bir sanatçıya ait en pahalı sanat eseri unvanını elde etti. Eser satışa çıkarılmadan 80 milyon dolarlık bir değer biçiliyordu. Ancak eserin 70 milyon dolara çıkmasıyla beraber iki kararlı alıcının birbiriyle yarıştığı görüldü. Christie’s ne satıcının ne de telefonla açık artırmaya katılan alıcının ismini açıkladı. Müzayede evinin yöneticilerinden Alex Rotter “Tablo, Avrupalı ve Amerikalı bakış açılarını aynı anda yansıtıyor. İki figür 1960’larda Kaliforniya’nın güneşli sahillerinde yaşamaya gelmiş Avrupalı bir sanatçının kendini her iki kıtada yaşarken görmesinin bir temsili” dedi. Daha önce yaşayan bir sanatçıya ait en pahalı sanat eseri rekoru ‘Balon Köpek’ adlı heykelle Jeff Koons’a aitti. Bu sanat eseri 2013’te 58.4 milyon dolara satılmıştı. Hockney’nin bir önceki müzayede rekoru ise 28.4 milyon dolardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN