İki ülke arasında kriz... Avusturya Rus ajanını yakalandı

İki ülke arasında kriz... Avusturya Rus ajanını yakalandı

Avusturya, yıllardır Rusya adına ajanlık yapan bir albayı yakaladı. Dışişleri Bakanı'nın Moskova ziyaretini iptal eden Viyana yönetimi, Rusya'dan açıklama istedi.

Avrupa ve Rusya arasında yeni bir kriz patladı. Avusturya, on yıllardır Rusya adına casusluk yapan bir albayı yakaladı.

Başbakan Sebastian Kurz, 1990'lardan bu yana Moskova için çalışan albay için Rusya'dan resmen açıklama istedi ve Rusya Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Viyana yönetimi ayrıca Dışişleri Bakanı'nın Moskova ziyaretini iptal etti. Başbakan Kurz'a göre, gelişme Avrupa Birliği ile Rusya ilişkilerini etkileyebilir.

RUSYA AVUSTURYA BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI 

Viyana'daki hareketli dakikaların ardından bu kez Rusya Avusturya Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

İngiltere'de yaşayan eski ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia'nın Salisbury kentinde zehirlenmesi, uluslararası kriz çıkarmıştı.

İngiltere'ye giden Rus askeri ekibi, Skripal ve kızını Noviçok sinir gazı kullanarak zehirlemişti.

'Kızıl ajan' Anna Chapman'ın ABD'de deşifre olmasıyla başlayan gelişmeler ise, son 10 yılın en çok ses getiren casusluk hikayesiydi. Aylarca gündemden düşmeyen Anna Chapman Rusya'ya sınır dışı edildi ve dergilere çıplak pozlar verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN