İngiliz usulü evsiz otobüsü

İngiliz usulü evsiz otobüsü

Kış aylarında yaşamlarını sürdürmekte zorlanan evsizlere İngiltere’den sıcacık bir yardım eli geldi. Barcroft ve Vines adlı gönüllüler, çift katlı yolcu otobüsünü evsizler için bir sığınağa dönüştürdü.

Her gün biraz daha soğuyan havalarda, insanlar bir an önce sıcak evlerine gitmek için birbiriyle yarışıyor. Fakat bazıları o kadar şanslı olamayabiliyor. Sokaklar, gidecek bir evi ve yiyeceği bulunmayan binlerce evsizle dolup taşıyor. İngiltere’nin Portsmouth şehrinde yaşayan iki gönüllü kadın, kendi imkânlarıyla bu duruma bir çözüm buldu. Ruck
sack Projesi yardım grubu liderlerinden Sammy Barcroft ve Joanne Vines kullanılmış araçları taşınabilir evsiz barınakları haline getiren bir yardım kurumu ile durumu yardım eli uzatmaya karar verdi. Hurdaya ayrılan çift katlı bir yolcu otobüsünü evsizler için yenilemeye karar veren İngiliz yardımseverler, yardım çağrısı yaptılar.

Yaklaşık 80 kişinin çalıştığı, 8 bin dolara mâl olan ve toplam sekiz ayda tamamlanan sığınakta, 12 ranza, bir salon ve tam işlevli bir mini mutfak bulunuyor. Otobüsten dönüştürülen sığınma evi St. Agatha Kilisesi önüne kurulacak. İngiltere’nin 300 binlik evsiz sorununa köklü çözüm olmasa bile bir kısmına yardım edebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN