İngiltere Başbakanı May'in kaçış anı ortaya çıktı

İngiltere Başbakanı May'in kaçış anı ortaya çıktı

Londra'da parlamentoyu hedef alan saldırı anında Başbakan May'in kaçış anının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde May, panikle yanlış yöne doğru koşuyor. Londra'yı kana bulayan teröristin vurulma anı fotoğrafları da yayınlandı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da biri polis beş can kaybına yol açan terör saldırısında yeni görüntüler ortaya çıktı. Londra polisi, Halid Mesut isimli saldırganın ilk isminin Adrian Russell olduğunu resmen duyurdu.

Polis, saldırıda yaralı sayısının en az 50 olduğunu açıkladı, yaralı iki polisin durumu kritik. Polisin verdiği bilgiye göre beş ayrı adreste arama yapıldı, dün gece iki kişi daha gözaltına alındı. İfadeleri alınan dokuz kişiden bir kadın serbest bırakıldı.

Saldırı anında parlamentoda bulunan Başbakan Theresa May'in binadan çıkarılması, bu görüntülerden biri.Gizli servis ajanlarıyla birlikte binayı terk eden May soğukkanlılığını kaybediyor ve panikle yanlış yöne doğru koşuyor.

Ajanların uyarısıyla dönen May'in görüntüleri, bir sosyal medya kullanıcısı tarafından çekildi ve The Sun gazetesi tarafından yayınlandı.

Görüntülerde dikkat çeken bir başka detay, bir gizli servis üyesinin silahını çekmesi.

VURULMA ANI DA ARTAYA ÇIKTI

Halit Mesud isimli saldırganın vurulma anını gösteren fotoğrafları ise, Daily Mail gazetesi manşetten verdi. Fotoğraflarda, polisi bıçaklayıp parlamento binasına doğru yönelen saldırganın vurulduğu görülüyor.

İngiliz gazeteleri, Mesud'la ilgili bilgileri manşetten verdi. The Times, 52 yaşındaki öğretmen Mesud'un sonradan Müslüman olduğunu bildiriyor.

Guardian'ın ulaştığı komşusu Winson Green, Mesud'u 'çok sakin' ve 'çok içine kapalı bir ailenin parçası' diye tanımladı. Saldırganın üç çocuk babası olduğunu belirten gazete, son dönemlerde ailenin Birmingham merkezinin birkaç kilometre dışındaki Quayside adlı mahallede, üç katlı bir modern binada yaşadığını yazdı.

Bir başka komşusu, fabrika işçisi Iwona Romek'in anlattıkları ise şöyle: "Çok sakindi. TV'de fotoğraflarını gördüm ve onun burada yaşayan adam olduğunu anladım. Kendisi sık sık geleneksel, beyaz, İslami elbiselerden giyiyordu. İyi bir adamdı. Onu, dışarıda bahçeyle uğraşırken görürdüm. Hiçbir zaman bir sorun yaşanmamıştı."

Independent gazetesi de Mesud'un komşularının anlattıklarını sayfalarına taşıdı. Ciaran Molloy, "Arabasını yıkar, çimleri biçerdi. Her karşılıklı etkileşimde oldukça dostane ve kibardı" diyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN