İngiltere Başbakanı May'in teklifi, 90 saniyede geri çevrildi

İngiltere Başbakanı May'in teklifi, 90 saniyede geri çevrildi

AB liderler zirvesinde Brexit için iki yıl geçiş dönemi isteyen İngiltere Başbakanı May'in teklifi, 90 saniyede geri çevrildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya gelen Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderleri, topluluktan ayrılmaya hazırlanan İngiltere ile gerçekleşen Brexit müzakerelerini masaya yatırdı. İngiltere Başbakanı Theresa May'den gelen iki yıllık geçiş dönemi teklifi jet hızıyla reddedildi.

İLERLEME SAĞLANAMADI

AB liderleri zirvesinde Brexit müzakereleri sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildiride, beşinci tur müzakerelerin ardından bir sonraki aşamaya geçmek için henüz yeterli ilerleme sağlanamadığı belirtildi.

17-10/20/oums1_1508507461_3061.Jpeg

 ARALIK'TA BAŞLANACAK

İngiltere’nin henüz AB’ye olan mali yükümlülüklerini ne şekilde yerine getireceğine ilişkin somut taahhütlerde bulunmadığına işaret edilen bildiride, iki ay sonraki liderler zirvesine randevu verildi. Eğer ilerleme sağlanırsa, Aralık'taki zirvede gelecekteki ilişkiler ve geçiş süreçlerinin görüşülmesine başlanacak.

FOTOĞRAF İNGİLTERE'DE OLAY ÇIKARDI

Zirveye katılan İngiltere Başbakanı Theresa May'in bir masanın başında yapayalnız oturduğu fotoğraf, zirveyi gölgede bırakacak gibi. İngiliz basını, başbakanın AB Konseyi Başbakın Donald Tusk'ı beklediğini gösteren kareyi manşetten verdi ve May'in teklifinin 90 saniyede reddedildiğini yazdı.

17-10/20/fotograf_zirveyi_golgede_birakti_yalniz_lider_1508507452_2562.jpg

İNGİLİZ BASININDAN HATIRLATMA

İngiltere'nin 19’uncu yüzyılda izlediği dış politikayı "splendid isolation" yani "muhteşem yalnızlık" olarak adlandırılmıştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel de düzenlediği basın toplantısında May'in önerisini "ilginç bir fikir" sözleriyle değerlendirdi. "İkinci aşamaya geçebilmek için henüz yeterli gelişme yok" diyen Merkel, süreci Londra yönetiminin alacağı tutumun belirleyeceğini söyledi. Birleşik Krallık'ta Haziran 2016'da gerçekleşen referandum, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının önünü açmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN