İngiltere Başbakanı Theresa May'e güven oylaması

İngiltere Başbakanı Theresa May'e güven oylaması

İngiltere'de Muhafazakar Parti, Theresa May'in liderliği için güven oylaması yapacak. May ise "Hakkımdaki güven oylamasına karşı tüm gücümle mücadele edeceğim" dedi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasına ilişkin anlaşmanın parlamentoda onaylanmasını son dakikada erteledi.

Brexit anlaşması yüzünden iki arada kalan İngiltere Başbakanı Theresa May'e bir darbe de kendi partisinden geldi. İktidardaki Muhafazakar Parti, genel başkan Theresa May için güven oylamasına gitme kararı aldı.

Partililer güvenoyu için gerekli yüzde 15 oranını yakaladılar. Oylama bugün Türkiye saatiyle 21 ile 23 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

MAY'DEN AÇIKLAMA 

Güven oylamasıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Theresa May, "Hakkımdaki güven oylamasına karşı tüm gücümle mücadele edeceğim" dedi. 

Theresa May, 2016'daki Brexit oylaması sonrası Davit Cameron yerine başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

BREXIT SÜRECİ

İngiltere, 23 Haziran 2016'da yapılan referandumla AB'den ayrılma kararı almış, ayrılık sürecini de 29 Mart 2017'de resmen başlatmıştı. Normal sürece göre İngiltere'nin AB'den 29 Mart 2019'da resmen ayrılmış olması gerekiyor.

May'in anlaşması parlamentodan onay alırsa, İngiltere ile AB arasında ülkenin fiili üye olarak kalacağı 4 yıla kadar uzatılabilecek bir geçiş süreci öngörülüyor. Bu süre içinde tarafların İrlanda sorununa da çözüm getirecek kapsamlı bir ticaret anlaşmasına varamaması halinde tedbir maddesinin devreye girmesi gerekiyor.

İngiltere'de Brexit konusunda yeni bir referandum için çeşitli siyasi partilerin desteğini alan kampanyalar yürütülürken, hükümet de AB'den ayrılık anlaşması için hazırlık yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN