Irak Güçleri Musul havalimanını tamamen kontrol altına aldı

Irak Güçleri Musul havalimanını tamamen kontrol altına aldı

Uluslararası haber ajansları Irak Güçleri'nin Musul Havalimanı'nı terör örgütü DEAŞ'tan alarak tam kontrolü sağladığını bildirdi.

Iraklı komutanın Irak güçlerinin Musul Havalimanı'nda tamamen kontrol sağladığını söyledi. 

AP'nin haberine göre, Musul Havalimanı'nın kontrolünü tamamen sağlayan güvenlik güçlerinin, terör örgütü DEAŞ'a karşı başlatılan Musul operasyonu kapsamında da ilk kez şehrin batısındaki bir mahalleye girdiği bildirildi.

YOĞUN ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Musul'un batı kesiminde Irak'la DEAŞ arasında süren yoğun çatışmalarda Irak silahlı güçlerinden 40 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Askeri kaynaklar, Musul havaalanı, şeker fabrikası, Me'mun mahallesi ve Gazlan askeri üssünde yoğun çatışmaların sürdüğünü açıkladı. Savaş helikopterleri, Irak ve koalisyon güçlerine ait uçakların şehrin kuzey batısında birkaç noktayı bombaladığı belirtildi. DEAŞ, havaalanının Irak kuvvetlerinin girdiği kısmı ve şeker fabrikasını bombalarken, içinde bir yüzbaşının da bulunduğu 4 Irak askeri hayatını kaybetti. 

MUSUL HAVAALANI GERİ ALINDI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN