Irak ordusu DEAŞ'ın kontrolü altındaki Telafer'e girdi | Son dakika haberleri

Irak ordusu DEAŞ'ın kontrolü altındaki Telafer'e girdi | Son dakika haberleri

Irak'ta DAEŞ'in elindeki son yerlerden birisi olan Telafer'i kurtarmak için başlatılan operasyon sürüyor. DAEŞ'le savaşan Irak güçleri şehrin dış mahallerine ulaştı. Siviller bölgeden kaçarken, 250 kilometre karelik alan DAEŞ'ten temizlendi.

Irak ordusunun, DEAŞ'ın kontrolünde bulunan Musul'un batısındaki Telafer'e girdikleri açıklandı. Irak Birleşik Operasyonlar Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ordu birlikleri şehre doğu ve güney mahallelerinden girdi. Irak ordusu ülkenin batısı ile Suriye'nin doğusunda sıkışan DEAŞ'tan Telafer'i almaya yönelik olarak Pazar günü ABD destekli olarak operasyon başlatmıştı.

ABD SAVUNMA BAKANI ORADAYDI

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis de Pazar günü Telafer operasyonunun başlatılmasının ardından Irak'a ziyarette bulunmuştu. Mattis ziyaretinde, Batı'nın desteklediği Irak ordusunun son dönemde DEAŞ karşısındaki başarılarına rağmen, Telafer'i geri almanın zorlu bir operasyon olacağını söylemişti.

BATIYA YÖNELECEKLER

Ürdün'de basına konuşan Mattis, "Irak'ın kuzeyinde, Musul'a 80 kilometre mesafedeki Telafer uzun süredir DEAŞ'ın elinde tuttuğu yerlerden biri ancak DEAŞ'ın günleri sayılı. Henüz bitmedi ve yakın zamanda da bitmeyecek" demişti. Mattis, Telafer'in alınmasının ardından Irak ordusunun batıya Fırat Nehri vadisine yöneleceğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN