Irak: Türk askeri Musul operasyonundan sonra Başika’dan çekilecek | Son dakika haber

Irak: Türk askeri Musul operasyonundan sonra Başika’dan çekilecek | Son dakika haber

Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin dün, Türk askerinin Başika kampından çıkmadıkça "iki ülke ilişkilerinin bir adım bile ilerleyemeyeceğini" söylemesinin ardından, Irak'ın Ankara Büyükelçisi'nden önemli açıklama geldi.

Irak Büyükelçisi, Türk askerlerinin Başika kampından çekilmesi konusunda uzlaşıldığını söyledi. Büyükelçi, “Türk askeri Musul operasyonu sonrası Başika’dan çekilecek. Türkiye'den operasyon beklentimiz yok” dedi.

BAKAN IŞIK: KEYFİYET DEĞİL ZORUNLULUK

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da Başika konusunda açıklamalarda bulundu. Işık; "Irak'la hiçbir problemin olmasına müsaade etmeyiz. Türk askerinin varlığı keyfiyet değil, bir zorunluluktur. Türk askerinin neden orada olduğunu Irak da biliyor. Başika'nın amacı DAEŞ'ten temizlenmesi. Bütün terör örgütlerinden arındıktan sonra iki taraf da oturup dostane şekilde çözecek" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN