Irak'ın Semava kentinde sokağa çıkma yasağı

Irak'ın Semava kentinde sokağa çıkma yasağı

Irak'ın güneyindeki Semava kentinde hizmet eksikliği ve elektrik kesintileri nedeniyle başlayan gösteriler sonrası sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Musenna vilayeti Meclis Başkanı Haris Lehmud, AA muhabirine yaptığı  açıklamada Basra, Kerbela ve Necef illerinin ardından Musenna vilayetinin merkezi  Semava kentinde de sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirtti.

Protestolar nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirildiğini dile getiren  Lehmud, protestolarda göstericilerden bir kişinin öldüğünü, aralarında bir  güvenlik subayının da olduğu 50 kişinin ise yaralandığını söyledi.

Lehmud göstericilerin yerel yönetim binaları ve çoğunluğu Şiilere ait  olan siyasi parti binalarını ateşe verdiğini dile getirdi.

Lehmud, Musenna vilayet merkezinde sokağa çıkma yasağının ardından  kente sükunetin hakim olduğunu söyledi.

Nüfus çoğunluğu Şiilerden oluşan güneydeki vilayetlerde hizmet  eksikliği ve elektrik kesintileri nedeniyle geçen hafta başlayan protestolar  başkent Bağdat, Babil, Musenna, Basra, Meysan, Divaniyye, Necef ve Zikar 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN