İran: ABD bizi yıkmak için 2 milyar dolar bütçe ayırdı

İran: ABD bizi yıkmak için 2 milyar dolar bütçe ayırdı

İran Devrim Muhafızları Gönüllü Milisler Teşkilatı (Besiç) Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Nakdi, ABD'nin İran rejimini yıkmak için 2 milyar dolarlık bütçe ayırdığını iddia etti.

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'na göre, Devrim Muhafızları Gönüllü Milisler Teşkilatı (Besiç) Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Nakdi, Rey kentinde cuma namazı hutbesi öncesi yaptığı konuşmada, "ABD, İran rejimini yıkmak için 2 milyar dolar bütçe tahsis etmiş. Bu paranın 200 milyon doları Dışişleri Bakanı John Kerry'nin harcaması için ayrılmış" dedi.

ABD ikili oynuyor

ABD ve İranlı yetkililerin nükleer müzakerelerde yaptıkları görüşmelere işaret eden Nakdi, "ABD'li yöneticiler bir taraftan bizim yetkililerimizle müzakere yapıp ve tebessüm ederek nazik görüntülerle fotoğraf çektiriyorlar, bir taraftan da yıkıcı operasyonlarına devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Casuslardan bilgi aldık

Son günlerde gözaltına alınan bazı casuslardan birçok bilgi elde ettiklerini belirten Nakdi, "Casuslardan edindiğimiz bilgilere göre, ABD, İran rejiminin yıkılması için 2 milyar dolar bütçe tahsis etmiş. 200 milyon dolar Dışişleri Bakanı John Kerry'e ayrılmış. Bu kişi, müzakerelerin son aşamalarında kan ter içerisinde çabalıyormuş gibi gözükürken, masanın öbür tarafından gülücükler gönderiyordu. Ayni kişi şimdi rejimi devirmek için 34 farklı plan, proje ve program yaparak bizzat yönetiyor" şeklinde konuştu.

Kerry, İran kamuoyu tarafından müzakerelerde anlaşmaya ön ayak olan kişi olarak biliniyor. Bu durum, kızı Vanessa Kerry'nin İran asıllı Amerikalı doktor Behruz Valanahid'yle evli olmasına bağlanıyor. Öyle ki, bu evlilikten sonra Kerry'nin İran kültüründen fazlaca etkilendiği belirtiliyor.

TAHRAN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN